Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΜΥΡΑ (Νίκου Τρυπιά 13, Νέα Φιλαδέλφεια) Τηλ: 2102512728

Οι παλιοί φιλαδελφειώτες θα θυμούνται ασφαλώς το ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ, το καλό πολίτικο μεζεδοπωλείο της οδού Ατταλείας, παράπλευρα στο τότε γήπεδο της ΑΕΚ. Με τα μύδια ντολμά (άντε να τα βρεις σήμερα…), το καυτερό σουτζούκι, το γιαουρτλού και τους άλλους μοναδικούς μεζέδες.
Ιδιοκτήτης του ήταν ο αξέχαστος κυρ Νίκος, κωνσταντινουπολίτης και μερακλής… Και δεξί του χέρι, εκτός από την έξοχη μαγείρισσα σύζυγό του, ο γιος του ο Στέφανος. Ο οποίος Στέφανος, όταν ο κυρ Νίκος «έφυγε», ανέλαβε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Σε άλλο στέκι πια, αφού το παλιό γκρεμίστηκε για να γίνει πολυκατοικία.

Νίκου Τρυπιά, 13 λοιπόν, γεννήθηκε η ΑΛΜΥΡΑ. Ένα μεζεδοπωλείο σε νησιώτικο στυλ, που προφανώς πήρε τ’ όνομά του από τα θαλασσινά του μαγαζιού, διότι οι τιμές μόνο αλμυρές δεν είναι…
Τα πιάτα αυθεντικά. Η σαλάτα της γιαγιάς πολίτικη, το ζεϊτίν σαλάτσι (με καρύδι και ρόδι) μοναδικό, η παντζαροσαλάτα (με γιαούρτι, σκόρδο και μυρωδικά) εξαίσια…

Το καυτερό σουτζούκι σαγανάκι, το σήμα κατατεθέν της οικογενειακής παράδοσης, είναι πάντα εδώ. Ένα σωρό ζεστά και κρύα ορεκτικά, στη διάθεσή σας. Δοκιμάστε το σαγανάκι τσιλμπίρ, το μενεμένι Μεμέτ Αλί και το μπεκρή μεζέ και δεν θα χάσετε… Κι από κύρια πιάτα, ότι τραβάει η ψυχή σας… Και κρεατικά αλλά (κυρίως) και θαλασσινά.

Η τσιπουράτη χοιρινή τηγανιά, το κοτόπουλο μπύρας και ο καβουρμάς, κλέβουν την παράσταση στα κρεατικά… Κι από την άλλη πλευρά δεσπόζουν, οι τηγανητές γαρίδες (με πιπεριές, κρασί και λεμόνι), το μυδοπίλαφο, το σπαγγέτι θαλασσινών και οι σουπιές κρασάτες.

Οι τιμές, το είπαμε και παραπάνω, μόνο αλμυρές δεν είναι, ο Στέφανος όμως, απόλυτα εναρμονισμένος με το πνεύμα των καιρών, καθιέρωσε τελευταία και τα «μεζεδάκια» (για το τσιπουράκι ή το ουζάκι σας). 24 μικρότερα πιάτα δηλαδή, με τα γνωστά καλούδια του μαγαζιού και με τιμές από 2,50 έως 4 ευρώ. Κι ανάμεσά τους θα βρείτε και το καυτερό σουτζούκι και τη χοιρινή τηγανιά και το μπεκρή μεζέ και το κοτόπουλο μπύρας αλλά και ψαρικά (αθερίνα, σαρδέλα ψητή, μπακαλιάρος σκορδαλιά και άλλα πολλά) και θαλασσινά (γαριδάκι τηγανιτό, μύδια αχνιστά και σαγανάκι, καλαμαράκια).
Για τσιπουράκι λοιπόν το μεσημέρι και για κάτι περισσότερο το βράδυ, η ΑΛΜΥΡΑ σας περιμένει. Κάντε μια βόλτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου